Kasteelhotels.be

Tips voor een korte romantische vakantie of weekend in België

Het maakt niet uit of je net verliefd bent of voor het zilveren huwelijksjubileum romantisch wil overnachten in België – de mooiste tijd is nog steeds de tijd voor twee! Nu zou een hele reeks kitscherige citaten kunnen volgen om deze stelling te ondersteunen, maar wat we eigenlijk alleen maar willen zeggen is dat we allemaal veel vaker de tijd moeten nemen voor een romantische kasteelovernachting in België met onze geliefde. Dat betekent dat je laatste romantische vakantie in België al te lang geleden is en dat het hoog tijd is voor een weekendje weg. Als je nu enthousiast met je hoofd knikt, raden we je aan om verder te lezen om wat inspiratie en belangrijke informatie op te doen over romantisch overnachten in België. Met onze praktische aanbevelingen voor romantische uitjes kun je meteen beginnen met het plannen van je reis.

Waar in België boek je het beste een romantische kasteelovernachting?

Zin in een romantische kasteelovernachting in België? Wallonië heeft de meest sprookjesachtige kastelen om samen te verblijven. Ook heeft Vlaanderen meerdere kastelen om in te overnachten.

Het beste kies je voor een kasteelweekend in Wallonië. En ga voor romantiek en luxe overnachting naar de Ardennen met zijn tweetjes voor een paar nachten,

Romantisch overnachten in België: Stad of natuur?

Er moeten beslissingen worden genomen over de vakantiebestemming, want dat bepaalt je activiteiten. Het gaat vooral om de vraag of je je vakantie liever in een stad of op het platteland doorbrengt. Romantisch overnachten in België in een kasteel is ideaal voor een vakantie in de natuur.

Als je besluit om naar het platteland te gaan, zullen sommige culturele activiteiten worden weggelaten, maar er zijn veel mogelijkheden om rust en ontspanning te vinden, weg van de drukte. Hier kun je goed ontspannen en eventueel digitaal ontgiften. Bovendien rijst de vraag of je in de buurt van het strand en de zee romantisch wil overnachten in België of liever tussen bossen en weiden. Het is het beste om na te denken over wat je wilt doen op je romantische vakantie en vervolgens te zoeken naar accommodatie in een regio die ideale omstandigheden biedt voor je reiswensen.

’s nachts wandelingen tijdens romantisch overnachten in België

Romantisch overnachten in België kun je ook doen in combinatie met wandelen in de omgeving van het kasteel. Waar kun je beter intieme gesprekken voeren dan tijdens een wandeling door het dichtstbijzijnde park of de betoverende natuur voor de (hotel)voordeur? Wandelingen zijn een geweldige manier om iets te doen, om de stad of de omgeving te verkennen en om te praten over al die dingen waarvoor zo vaak geen tijd is in het dagelijks leven. Het geheel krijgt een speciale sfeer als je een nachtwandeling maakt. Gewapend met een zaklamp kun je door de donkere paden of landweggetjes dwalen en goed schrikken. Je geliefde laten schrikken? Het werkt zeker.

Romantisch overnachten in België: Zomer of winter?

Er zijn twee soorten vakantiegangers: degenen die hun reis (al duurt het maar een weekend) maanden van tevoren plannen, en degenen die vandaag besluiten om overmorgen te vertrekken. Bij de eerste komt de elementaire vraag van het seizoen ook naar voren in de loop van de planning van de reis. Want de winter biedt – verrassend genoeg – heel andere mogelijkheden voor activiteiten dan de zomer. Dus als je zin hebt om van de sneeuwwitte skipistes in de Ardennen af te glijden en vervolgens ongebreideld in restaurant gaan zitten, dan is augustus zeker niet de beste tijd.

Ok, grapjes terzijde – welke activiteiten in welke tijd van het jaar gedaan kunnen worden is voor iedereen duidelijk. Vergeet niet om samen te komen voordat je je hotel boekt en te praten over wat je partner wil doen op de korte vakantie. Kijk wat je zou willen doen tijdens romantisch overnachten in België en kijk dan in je agenda’s om te zien wanneer jullie de vakantie of het weekendje weg willen boeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *