Kasteelhotels.be

Trouwen in een kasteel met overnachting – 7 tips van de Weddingplanner

Trouwen in een kasteel met overnachting is de wens van veel koppels. Maar wat zijn de belangrijkste pijlers die het kasteel in het beste geval voor een droomhuwelijk moet vervullen? Weddingplanner Bas Hessels heeft voor ons een checklist samengesteld, waarmee we rekening moeten houden bij de keuze van het perfecte kasteelhotel en die een teleurstelling op voorhand voorkomt:

  1. Het kasteel moet tegelijkertijd ook een hotel zijn, zodat het bruidspaar en hun gasten direct ter plaatse kunnen overnachten en de afstand tussen de feestlocatie en de slaapvertrekken niet te groot is.
  2. Het kasteelhotel zou natuurlijk een adembenemende bruidssuite moeten hebben – voor die speciale nacht – wanneer men in het leven meer moet voelen dan een kleine prinses?
  3. De stijl (bijv. barok, puristisch, historisch, modern) van het kasteel moet overeenkomen met je eigen smaak en al bij het onderzoek duidelijk zijn.
  4. De ligging van het kasteelhotel is het mooist in het groen, maar natuurlijk moet je er wel voor zorgen dat er goede verbindingen zijn met de trein en auto!
  5. De kamers moeten qua grootte geschikt zijn. Daarnaast moet het kasteel bij voorkeur beschikken over zijkamers en buitenfaciliteiten.
  6. Het is belangrijk om te controleren of er een huiskapel of een kerk op het terrein of in de buurt is.
  7. De kwaliteit van de catering: de kwaliteit van de dienstverlening, de prijsstructuur en de flexibiliteit in het gebruik van de operator moeten worden gecontroleerd. Sommige kastelen zijn onderworpen aan een eigen bestek of monumentenzorg en het is nog maar de vraag in hoeverre aan individuele wensen kan worden voldaan.

Bekijk de beperkingen bij trouwen in een kasteel met overnachting

Een droomkasteel is meestal maar beperkt bruikbaar. Om de droom van het meisje uit te laten komen en niet een nachtmerrie: het is essentieel om vooraf te informeren wat mag en wat niet mag. Als vuistregel geldt: hoe meer historisch waardevoller of trouw aan het origineel een kasteel is uitgerust, des te sterker zijn de beperkingen. Dansen op de originele parketvloer, open vuren zoals kaarsen in mooie kroonluchters of spuitfonteinen voor de presentatie van de bruidstaart mogen bijvoorbeeld niet worden toegestaan. Er zijn ook huizen waar het strooien van echte bloemblaadjes of confetti en het blazen van glinsterende zeepbellen verboden is. Het maakt niet uit of je op zoek bent naar een evenementenlocatie, trouwlocatie, conferentieruimte of conferentiehotel, het is belangrijk om informatie te krijgen over de locatie en de omgeving en over de dienstverleners in de omgeving. Ook het type locatie speelt een belangrijke rol bij trouwen in een kasteel met overnachting.

Het feest bij trouwen in een kasteel met overnachting

Na de bruiloft in een kapel of de kerk volgt het huwelijksfeest in een door het bruidspaar gekozen evenementenlocatie. En deze evenementenlocatie of trouwlocatie hoeft niet altijd dicht bij het huis van het bruidspaar te zijn. Een trouwlocatie op in een kasteel is een populaire locatie. Zelfs exclusieve bruiloften in kasteelhotels voor speciale evenementen gaan nooit uit de mode. Ondertussen gaat de trend in de richting van ongewone trouwlocaties.

De voordelen van trouwen in een kasteel met overnachting

Een kasteel is meestal een artistiek ontworpen, statig gebouw, dat als residentie en regeringszetel diende voor adellijke families. Kastelen waren oorspronkelijk vaak voormalige kastelen of zelfs kloosters. In het verleden was een kasteel vaak het culturele en politieke centrum van de betreffende regio. Tegenwoordig worden veel kastelen verhuurd als speciale evenementenlocaties en zijn ze erg populair als romantische trouwlocaties, maar ook als buitengewone conferentieruimtes, voor bedrijfsevenementen of voor bal- en gala-evenementen tot aan feestlocaties.

Geen trouwplannen in kasteel? Voor je honeymoon kan je ook romantisch overnachten in een kasteel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *